Overslaan en naar de inhoud gaan
Remco Stolwijk

Doorgroeien van afstudeerstudent naar dienstverband bij Tellick

Softwarebedrijf Tellick, gevestigd in de Dutch Innovation Factory, begeleidt studenten met hun afstudeeronderzoeken. Remco Stolwijk (student HBO-ICT) heeft onderzoek gedaan naar het streamen van Virtual Reality (VR) en gaat nu als Software Engineer aan de slag bij Tellick.

 

Dennie Bastiaan (eigenaar softwarebedrijf Tellick) is zelf als student begonnen. Hij werkt samen met studenten van de opleiding HBO-ICT van de Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory aan de softwareplatformen van de toekomst.

Afstudeerstage

De afstudeeropdrachten bij Tellick zijn toegespitst op VR. Het belang van de verschillende onderzoeken is dat wij VR betaalbaarder, bereikbaarder en toegankelijker willen maken. Enerzijds voor organisaties die met VR aan de slag willen voor bijvoorbeeld het organiseren van trainingen of rondleidingen, anderzijds voor consumenten die wellicht niet vast willen zitten aan de dure investering van een VR-bril. En met toegankelijk bedoelen we dat we VR maken voor iedereen, niet alleen een jonge gamer, maar ook de minder mobiele 60-plusser die in coronatijd toch een museum zou willen bezoeken.

Bij Tellick is Remco Stolwijk (student HBO-ICT Software Engineering aan de Haagse Hogeschool) afgestudeerd en nu in dienst bij Tellick. Hij heeft onderzoek gedaan naar het streamen van VR en de uitdagingen die daarbij komen kijken. “KLM is nu veel met VR bezig. Piloten moeten nu in coronatijd wel hun vlieguren maken en trainingen volgen. Hier gebruikt KLM een krachtige simulator voor. Het streamen van VR maakt dit veel gemakkelijker en toegankelijker, omdat piloten de trainingen nu kunnen streamen. De krachtige simulator blijft bij de KLM op één plek staan en de piloten kunnen gebruikmaken van de simulator via hun mobiel zonder dat daar de hardware voor nodig is.” Nu Remco Stolwijk zijn afstudeertraject succesvol heeft afgerond, starten er twee nieuwe studenten. Niels van Velzen en Marnix Wieffering gaan aan de slag met onderwerpen rondom de Tellick Experience.  

Waarom HBO-ICT?

Remco Stolwijk heeft zeker geen spijt van zijn keuze voor de opleiding HBO-ICT in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. “Het is een hele leuke opleiding. Er is veel ruimte voor je eigen keuzes. Je leert op basis van een challenge. Een challenge is een opdracht bij een opdrachtgever en op basis van deze opdracht en jouw persoonlijke leerdoelen ga je aan de slag. Je hebt zelf de keuze op welk onderdeel je je gaat verdiepen.”