Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates zzp


mobiliteitsteam
Als zelfstandige sterker verder met het Mobiliteitsteam!
Ben je zelfstandig ondernemer en ben je geraakt door veranderingen in de markt? Of ben jij je werk verloren of dreig je jouw werk te verliezen? Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) helpt zelfstandigen, werknemers en werkzoekenden met onder andere kosteloze (om)scholing en begeleiding.

factuur eerder betaald krijgen
10 tips om je factuur eerder betaald te krijgen
Je wilt dat je klanten snel betalen. Maak betalen daarom gemakkelijk en laagdrempelig en houd jullie relatie goed. Met deze 10 tips kun je jouw factuur eerder betaald krijgen.

algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden – hoe zat het ook alweer?
Geregeld stellen ondernemers de vraag: zijn algemene voorwaarden verplicht? En, wat moet ik er dan in opnemen? En, wat gebeurt er als ik de algemene voorwaarden van het bedrijf met wie ik zaken doe accepteer? Terechte vragen (met mogelijk grote gevolgen) waar in dit artikel antwoord op wordt gegeven.

securityinsight hsd
Instant access to knowledge & experts related to security in a digitising world
Security Insight is an initiative of the Dutch Security cluster HSD. We believe that sharing knowledge and collaboration are crucial for the realization of the necessary and viable innovations in the field of security.

 The Future Group
Hét ondernemersprogramma van Nederland
Het ondernemersprogramma van The Future Group ondersteunt de next generation IT-ondernemers in de stap naar het zelfstandig ondernemerschap.

Kleinbedrijf index
Kleinbedrijf Index Q1 2022: Optimisme stijgt bij nauwelijks betere bedrijfsresultaten
Het ondernemersvertrouwen stijgt van +11 naar +29. Tegelijkertijd zien we ook dat het aantal technisch failliete bedrijven in het eerste kwartaal groeit van 23% naar 33%. Ook zakt voor de zesde keer op een rij de investeringsbereidheid bij de kleinbedrijf ondernemers.

wetten en regels
Wetswijzigingen voor zzp’ers per 1 juli 2022
Per 1 juli 2022 gaat de btw op energie omlaag, waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Ook moeten grote bedrijven hun rekeningen binnen 30 dagen aan jou betalen en krijg je de mogelijkheid het bezoekadres van je bedrijf af te schermen bij (mogelijke) dreiging.

checklist
Financiën op orde tijdens de coronacrisis, een checklist
Met de Checklist Financiën op orde ontdek je welke hobbels op je pad kunnen komen. En maak je een financieel plan voor de toekomst.

Abonneer op zzp