Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Achtergrond


deep-tech
Kabinet richt ambitieus start-up en scale-upbeleid op deep tech en marktkapitaal
Het kabinet wil de komende jaren extra stappen zetten om het Nederlandse start-up- en scale-up ondernemingsklimaat verder te verbeteren. Daarom zijn 5 uitgewerkte ambities vastgesteld voor financiering, talent, techbanen, doorgroei naar scale-ups en focus op kennisintensieve start-ups (deep tech).

prinsjesdag
Prinsjesdag 2022: Budget day 2022 from a startup perspective
Dutch government has presented its spending plans for the coming year to parliament and the public during Budget day (Prinsjesdag). In this article, we have summed up the impact on the tech community and Techleap.nl.

Yousef Yousef
EBZ-boardlid Yousef Yousef: ‘Scale-ups zijn gebaat bij regelgeving die internationaal gericht is’
Start-en scale-ups zijn belangrijk voor de economie in Zuid-Holland. Het vestigingsklimaat in onze provincie is 'om van te dromen' volgens Yousef Yousef, 'maar de landelijke overheid zou veel meer internationale en economische focus moeten hebben om scale-ups te ondersteunen'.

digitale economie
Nederland weer in Europese top 3 van digitale economieën
Nederland is na drie jaar terug in de top 3 van de Digital Economy and Society Index (DESI) van de Europese Unie, achter koplopers Finland en Denemarken. Alleen op het aantal afgestudeerde ICT’ers scoort Nederland onder het gemiddelde.

innovatie samenwerken
Stimuleren samenwerking koplopers met peloton kan productiviteit vergroten
Toegang tot nieuwe kennis vormt voor veel bedrijven de belangrijkste groei-belemmerende factor. Meer samenwerking met kennisinstellingen en andere bedrijven – met name de meest productieve – kan het gebruik van nieuwe kennis en R&D versnellen en de groei stimuleren.

innovatie
Waar zitten de meeste innovatieve bedrijven? En wat zijn hun kenmerken?
Voor ondernemers is het een uitdaging om goed zicht te krijgen op innovatie-ondersteuningsprogramma’s van de overheid. Vooral voor kleinere bedrijven kan dit een probleem zijn omdat ze daar geen capaciteit voor hebben.

European Digital Innovation Hubs
European Digital Innovation Hubs versnellen digitalisering bij meer dan 3.500 Nederlandse MKB-bedrijven
Vijf ‘European Digital Innovation Hubs’ in Nederland, die deel gaan uitmaken van een nieuw Europees netwerk, ondersteunen de concurrentiepositie en economische groei van het MKB met de toepassing van belangrijke maar complexe digitale technologieën als AI, robotisering en 3D printen.

Kleinbedrijf index
Kleinbedrijf Index Q1 2022: Optimisme stijgt bij nauwelijks betere bedrijfsresultaten
Het ondernemersvertrouwen stijgt van +11 naar +29. Tegelijkertijd zien we ook dat het aantal technisch failliete bedrijven in het eerste kwartaal groeit van 23% naar 33%. Ook zakt voor de zesde keer op een rij de investeringsbereidheid bij de kleinbedrijf ondernemers.

Abonneer op Achtergrond