Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Achtergrond


Nieuwe zzp-wet: Help, ben ik een werknemer?
Wetsvoorstel verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden staat sinds 6 oktober online introduceert 'rechtsvermoeden van werknemerschap’, met een tariefgrens. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodigt iedereen uit om te reageren.

Innovatiekracht van Nederlandse bedrijven holt achteruit: ‘Een alarmerend signaal’
De innovatiekracht van Nederlandse bedrijven holt achteruit. Efficiëntie verbeteren en quick wins zijn belangrijker dan echt vernieuwen, zo blijkt uit de Nederlandse Innovatie Monitor 2023. 'En dat is zorgelijk.'

Dutch Innovation Park
Kabinet: meer ruimte op campussen voor scale-ups
Het kabinet wil niet alleen sturen op meer en betere fysieke ruimte voor bedrijvigheid, maar ook gericht sturen op de (door)ontwikkeling van campussen. Die zijn voor de Nederlandse economie van strategisch belang, aldus het kabinet in het ‘Programma Ruimte voor Economie’.

Cybersecuritymonitor
Nieuwe Cybersecuritymonitor uitgebracht
Ook dit jaar is de Cybersecuritymonitor uitgebracht. De monitor geeft inzicht in de cyberweerbaarheid van bedrijven in Nederland door te kijken naar cybersecuritymaatregelen, cybersecurityincidenten en cybercrime.

deep-tech
Kabinet richt ambitieus start-up en scale-upbeleid op deep tech en marktkapitaal
Het kabinet wil de komende jaren extra stappen zetten om het Nederlandse start-up- en scale-up ondernemingsklimaat verder te verbeteren. Daarom zijn 5 uitgewerkte ambities vastgesteld voor financiering, talent, techbanen, doorgroei naar scale-ups en focus op kennisintensieve start-ups (deep tech).

prinsjesdag
Prinsjesdag 2022: Budget day 2022 from a startup perspective
Dutch government has presented its spending plans for the coming year to parliament and the public during Budget day (Prinsjesdag). In this article, we have summed up the impact on the tech community and Techleap.nl.

Yousef Yousef
EBZ-boardlid Yousef Yousef: ‘Scale-ups zijn gebaat bij regelgeving die internationaal gericht is’
Start-en scale-ups zijn belangrijk voor de economie in Zuid-Holland. Het vestigingsklimaat in onze provincie is 'om van te dromen' volgens Yousef Yousef, 'maar de landelijke overheid zou veel meer internationale en economische focus moeten hebben om scale-ups te ondersteunen'.

digitale economie
Nederland weer in Europese top 3 van digitale economieën
Nederland is na drie jaar terug in de top 3 van de Digital Economy and Society Index (DESI) van de Europese Unie, achter koplopers Finland en Denemarken. Alleen op het aantal afgestudeerde ICT’ers scoort Nederland onder het gemiddelde.

Abonneer op Achtergrond