Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Achtergrond


maakindustrie
Winkelleegstand eruit, maakindustrie erin
Terwijl de maakindustrie groeit en steeds vaker lokaal actief is, verkeren de verkopende winkels in zwaar weer. Combineer die twee daarom, stellen Valérie Noordink en Ellen Scholten van Bureau Stedelijke planning voor. Dat biedt kansen voor zowel het centrum als de periferie van de stad.

Techleap
Empowering Dutch Leaders in Tech: Techleap.nl 2021 Action Plan
Read the Action plan 2021 to understand better what Techleap.nl is doing on a daily basis. Our ultimate goal is to accelerate drivers and remove the barriers to entrepreneurial success. But how we do it and with who? Download now the Action plan 2021 to get the answers.

Digicafé
MRDH investeert in MKB DigiCafé’s
De coronacrisis heeft het belang van een wendbaar MKB blootgelegd. Ondernemers moeten meebewegen met de trends en ontwikkelingen om klaar te staan voor de toekomst. Digitalisering is een van de stappen. De MRDH wil ondernemers faciliteren in het nemen van stappen naar digitaal ondernemen en levert een bijdrage aan het project MKB DigiCafé’s.

Dutch Innovation Park
Dutch Innovation Park verbinden aan opgaven in de stad
De gemeente Zoetermeer heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot Living Lab waarin de stad als levensechte experimenteerruimte wordt gebruikt. Verschillende vraagstukken waar de gemeente aan werkt worden, samen met De Haagse Hogeschool, door praktijkgericht onderzoek aangepakt. Dit gebeurt in zogeheten Stadslabs.

City of the Future
Startup Radar MRDH
Om inzicht te krijgen in het ecosysteem van startups en scaleups in de regio, heeft de MRDH de ‘Startup Radar MRDH’ laten opstellen. Dit is onderdeel van het programma City of the future, hét programma om gemeentelijke uitdagingen te koppelen aan technologische innovaties van startups.

economie Zuid-Holland
Zuid-Hollandse economie krimpt minder hard dan andere regio's
Vorige week presenteerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de voorlopige cijfers voor regionaal economische groei in Nederland. Hoewel de Zuid-Hollandse economie krimpt, is de krimp minder fors dan in andere regio’s.

starters
Meer details bekend over nieuwe regeling voor starters in coronatijd
Ondernemingen die in de periode 30 september 2019 tot en met 30 juni 2020 zijn gestart kunnen straks het derde kwartaal van 2020 gebruiken om de referentieomzet vast te stellen op basis waarvan zij aanspraak kunnen maken op de nieuwe regeling 'Tegemoetkoming Starters'.

staat van het mkb
Jaarbericht Staat van het mkb 2020
Ondernemen is vooruitzien. Dat is de boodschap van het Comité voor Ondernemerschap in het Jaarbericht Staat van het mkb 2020. De "staat van het mkb" wordt in 2020 uiteraard voor een belangrijk deel bepaald door de coronacrisis. Het Comité schetst een perspectief van herstel en groei voor zowel ondernemers als overheden.

Abonneer op Achtergrond