Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Achtergrond


startups-utrecht-jelle-drijver
Startup Hotspots - de belangrijkste startup-regio's van Nederland
Rubriek Startup Hotspots, waarin MT/Sprout de belangrijkste startup-regio’s van Nederland bezoekt.

groeifinanciering
Het onbenut potentieel in de groeifinanciering van start-ups
Slechts 10-20% van de start-ups in Nederland slaagt erin om door te groeien. Bij de rest lukt dat niet. Een belangrijke reden voor succes in de beginfase is de toegang tot groeifinanciering, maar daar is momenteel een groot tekort aan.

Trade and Innovate NL
Trade and Innovate NL: resultaten in 2021
Ook tijdens corona denken ondernemers én het Trade and Innovate NL netwerk in nieuwe kansen. Eén op de drie ondernemers ging hiermee dit jaar actief aan de slag en het TINL netwerk hielp hen daarbij. Als partner van Trade and Innovate NL zet InnovationQuarter zich in om bedrijven succesvol te laten ondernemen in het buitenland.

locatie essentieel voor it bedirjven
Rabobank belicht waarom locatie essentieel is voor IT-bedrijven
De IT-sector staat voor een aantal grote uitdagingen. Zo komen bedrijven in de IT-sector maar moeilijk aan goed gekwalificeerd personeel en is een snelle groei niet altijd even gemakkelijk te managen. Om als IT-bedrijf deze uitdagingen het hoofd te bieden, kan de locatie van een bedrijf helpen zo meldt Rabobank in een recent onderzoek.

greenport West Holland
DTC Subsidy for Greenport West-Holland Cyber Resilience Centre
The Digital Trust Centre (DTC), part of the Ministry of Economic Affairs and Climate Policy, announced that it will grant subsidy to set up a Cyber Resilience Centre for Greenport West-Holland. This centre will become the leading centre of expertise and information hub for cybersecurity within the entire chain of the horticultural sector (production, trade, logistics and technology) in West-Holland.

financieringslandschap
Hoe ziet het financieringslandschap eruit voor wetenschappelijke startups en hoe kunnen we het verbeteren?
Wetenschappelijke kennis kan via startups een grote positieve impact maken op de Nederlandse (en wereldwijde) economie en maatschappij. Daarbij is het bekend dat financiering voor deze startups essentieel is om tot wasdom te komen.

trendrapport
KVK Trendrapport november: veel starters in logistieke sector; aantal faillissementen stijgt
Er waren in november 20.275 starters, dat is 1% minder dan in november 2020. Het totaal aantal bedrijven is op 1 december 2021 verder gestegen naar 2.195.820. Hiervan zijn er ruim 1,1 miljoen fulltime zzp’ers en ruim 300.000 parttime zzp’ers.

te weinig startups groeien door
Start-up ecosysteem verbeteren? ‘Verder kijken dan stadsgrenzen’
Het Rotterdamse ecosysteem breder dan de stad, ook Delft en omringende gemeenten vallen hieronder. Door als regio samen op te trekken kunnen we die ideale combinatie van ondernemerschap en technologische innovaties veel beter naar buiten brengen.

Abonneer op Achtergrond