Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Achtergrond


impact report
Upstream Festival 2024 maakte Rotterdam de hoofdstad van het Nederlandse startupecosysteem.
Tijdens de vijfde editie van het Upstream Festival werd Rotterdam voor een paar dagen de hoofdstad van het Nederlandse startupecosysteem. Zoetermeer, partner van Upstream 2024 organiseerde samen met Merlin Software, Software for crisis, een succesvol city-event in het Nationaal Videogame Museum.

250 groeibedrijven
De Top 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland 2024
Elk jaar onderzoekt ECE, in samenwerking met nlgroeit, welke Nederlandse bedrijven het snelst groeien. Hierbij is gekeken naar de absolute en relatieve groei van bedrijven met minimaal 10 FTE. Dit onderzoek wordt samengevat in een rapport over de groei van ondernemingen in Nederland en de publicatie van een lijst met de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

internationaal zakendoen
Handelsmissies helpen mkb'ers met hun internationale kansen
Handelsmissies vergroten de kans van deelnemende bedrijven om te gaan handelen met of investeren in het land dat wordt bezocht. Dat blijkt uit onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gedaan in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

startup crash
Startups somber over klimaat voor ondernemers in Nederland: ‘Onze problemen hebben weinig prioriteit’
De onvrede over het Nederlandse ondernemingsklimaat groeit. Waar ceo’s van corporates over elkaar heen buitelen om hun ongenoegen te uiten, houden startups en scaleups zich stil. Dat is niet omdat alles daar wel op rolletjes gaat, blijkt uit een rondgang van MT/Sprout.

Cristel van de Ven
De economische en maatschappelijk waarde van zelfstandig professionals
VZN-voorzitter Cristel van de Ven ontving het eerste exemplaar van een onderzoek naar de economische en maatschappelijke waarde van zelfstandige professionals uit handen van Marion Van Happen (CEO van HeadFirst Group) en haar collega Sem Overduin.

Nieuwe zzp-wet: Help, ben ik een werknemer?
Wetsvoorstel verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden staat sinds 6 oktober online introduceert 'rechtsvermoeden van werknemerschap’, met een tariefgrens. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodigt iedereen uit om te reageren.

Innovatiekracht van Nederlandse bedrijven holt achteruit: ‘Een alarmerend signaal’
De innovatiekracht van Nederlandse bedrijven holt achteruit. Efficiëntie verbeteren en quick wins zijn belangrijker dan echt vernieuwen, zo blijkt uit de Nederlandse Innovatie Monitor 2023. 'En dat is zorgelijk.'

Dutch Innovation Park
Kabinet: meer ruimte op campussen voor scale-ups
Het kabinet wil niet alleen sturen op meer en betere fysieke ruimte voor bedrijvigheid, maar ook gericht sturen op de (door)ontwikkeling van campussen. Die zijn voor de Nederlandse economie van strategisch belang, aldus het kabinet in het ‘Programma Ruimte voor Economie’.

Abonneer op Achtergrond