Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Achtergrond


te weinig startups groeien door
Start-up ecosysteem verbeteren? ‘Verder kijken dan stadsgrenzen’
Het Rotterdamse ecosysteem breder dan de stad, ook Delft en omringende gemeenten vallen hieronder. Door als regio samen op te trekken kunnen we die ideale combinatie van ondernemerschap en technologische innovaties veel beter naar buiten brengen.

groei met je bedrijf
Het groeifasenmodel helpt je groeien
Breekt er een nieuwe fase aan dan gaat dat gepaard met veranderingen in de structuur, cultuur en winstgevendheid van je bedrijf. Misschien heb je het gevoel dat je de groei amper kunt bijbenen en het overzicht kwijtraakt. Dan kan het groeifasenmodel je helpen.

innoveren
Qredits uit Almelo ziet kleine bedrijven uit het coronadal kruipen, maar de ondernemer sappelt nog.
Het Kleinbedrijf bewijst zijn veerkracht na een zeer slecht eerste kwartaal van 2021. Ook al leeft één op de drie ondernemers van een inkomen onder bijstandsniveau, dan nog is er in het tweede kwartaal wat optimisme teruggekeerd.

mission-driven AI
Greater Rotterdam-The Hague area, hotspot for mission-driven AI
We are very proud to share the 2021 edition of our market map of the AI startup and scale-up ecosystem for the province of Zuid-Holland. Last year our market map included almost 100 startups. This number has grown to almost 150 startups this year. This is about a quarter of all AI startups in the Netherlands.

starten
KVK Trendrapport augustus: afname starters, vooral in landbouw en groothandel
In augustus waren er relatief weinig starters in het Nederlandse bedrijfsleven, in totaal 17.258. Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over augustus 2021. De zomer is altijd een luwe periode, maar ook vergeleken met dezelfde maand vorig jaar is er een afname van 5%.

tech startup
Waarom zijn tech start-ups zo belangrijk en waar staat Nederland?
De plek van Nederland als ecosysteem voor start-ups begint de laatste jaren meer vorm te krijgen. We stijgen in de ranglijsten en investeringen groeien. Toch is er ook nog veel dat voor verbetering vatbaar is. Drie belangrijke uitdagingen om écht een goede plek voor start-ups te worden.

Jan Iedema
Zoetermeer op weg naar 2040
"Zoetermeer is een stad van toegepaste innovatie, waarin onderwijs, bedrijven en kennisinstellingen steeds meer naar elkaar toe bewegen", aldus wethouder Jan Iedema.
Uw mening over de Ontwerpvisie Zoetermeer 2040: gesloten.

Entrepreneur of the Year 2021
Genomineerden Entrepreneur of the Year 2021 bekend
In samenwerking met EY - Met de Entrepreneur Of The Year-award zet EY al 25 jaar vernieuwend ondernemerschap op een voetstuk en moedigt het ondernemers aan om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen. Dit zijn de genomineerden van 2021.

Abonneer op Achtergrond