Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Scale-up


FD gazellen
Vier Zoetermeerse bedrijven ontvangen FD Gazellen Award 2023
Donderdag bekroonde het FD in Theater Amsterdam de 1003 FD Gazellen van 2023. Het is de twintigste keer dat de prijzen voor de snelst groeiende bedrijven zijn uitgereikt, waaronder aan Vanberkel Professionals, Nextnovate BV, Multiply BV en Fluxility Bv uit Zoetermeer.

jeroen derwort
6 lessen van Jeroen Derwort, die zijn voetbalgame verkocht voor vele miljoenen
Met Online Soccer Manager (OSM) schoot Jeroen Derwort (43) de bal met een streep in de kruising. De game die hij in 2001 op zijn zolderkamer bedacht, wordt tegenwoordig door miljoenen voetballiefhebbers van over de hele wereld gespeeld. Hij deelt met ons 6 belangrijke ondernemerslessen.

Innovatiekracht van Nederlandse bedrijven holt achteruit: ‘Een alarmerend signaal’
De innovatiekracht van Nederlandse bedrijven holt achteruit. Efficiëntie verbeteren en quick wins zijn belangrijker dan echt vernieuwen, zo blijkt uit de Nederlandse Innovatie Monitor 2023. 'En dat is zorgelijk.'

Dutch Innovation Park
Kabinet: meer ruimte op campussen voor scale-ups
Het kabinet wil niet alleen sturen op meer en betere fysieke ruimte voor bedrijvigheid, maar ook gericht sturen op de (door)ontwikkeling van campussen. Die zijn voor de Nederlandse economie van strategisch belang, aldus het kabinet in het ‘Programma Ruimte voor Economie’.

spotler
Spotler Group Expands Customer Data Platform Portfolio with Datatrics Acquisition
The Spotler Group expands its footprint in the Customer Data Platform (CDP) market with the strategic acquisition of Datatrics B.V. a respected vendor in this category.

Prinsjesdag 2023: Investeren in ondernemerschap, innovatie en economische veiligheid
Onze highlights uit Prinsjesdag 2023: Incidentele- en structurele verhoging budget WSBO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk), extra budget van € 100 mln voor het European Tech Champions Initiative (ETCI) en verlenging Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers met 5 jaar – tot en met 2028.

scoren
Succesvolle internetondernemer Jeroen Derwort schrijft boek SCOREN!
Wat is het verhaal achter Nederland's succesvolste voetbalgame? In zijn biografie SCOREN! beschrijft Jeroen Derwort hoe hij als schuchtere nerd een spel ontwikkelde op zijn zolderkamer. Met vallen en opstaan wordt dit een ‘Megasucces’, zoals de kranten koppen in 2014. Het resulteert in een wereldwijde hit, een plek in de Quotelijst voor selfmade ondernemers en deals met de grootste voetbalclubs ter wereld.

innovatiebox
Innovatiebox 2023
De innovatiebox is een speciale tariefbox binnen de vennootschapsbelasting. Met deze box kan je de vennootschapsbelasting voor winsten uit innovatieve activiteiten verlagen. Deze winsten worden dan slechts tegen een belastingtarief van maximaal 9% belast.

Abonneer op Scale-up