Overslaan en naar de inhoud gaan

Ga je starten?

Onderstaande digitale informatie helpt je bij je oriëntatie

We wensen je veel succes!


klaar om te ondernemen?!

klaar om te ondernemen?!

Goed op weg ...

Als startende ondernemer ben je waarschijnlijk een kei in je vakgebied, maar is de ondernemerswereld nog onbekend terrein. Heb je ondernemersvragen? De belangrijkste aanbieders met digitale informatie over het starten van je eigen bedrijf hebben we hier voor je op een rij gezet.

Antwoord op jouw ondernemersvragen

De Scale booster en andere activiteiten op deze website zijn gericht op ondernemers met de ambitie om te groeien. Als opschalen niet jouw ondernemersdroom is, dan vind je hier informatie die speciaal gericht is op enthousiaste ondernemers als jij.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om je bedrijf verder te laten groeien? Welke uitdagingen heeft jouw startup? Wat zou jou helpen om te kunnen groeien? We horen het graag, zodat we ons aanbod nog beter hierop kunnen afstemmen. Wil je meedenken? Neem dan contact op met Irma de Graaff, accountmanager start- & scale up's.

IT start up's opgelet

Wat heb je nodig om je bedrijf verder te laten groeien? Welke uitdagingen heeft jouw startup? Wat zou jou helpen om te kunnen groeien? We horen het graag, zodat we ons aanbod nog beter kunnen afstemmen op de behoeften van Zoetermeerse ondernemers. Wil je meedenken? Neem contact op met Irma de Graaff, accountmanager start- & scale up's.

Aangepast programma

Als gevolg van de coronamaatregelen kunnen onderstaande aanbieders hun on- & off-line dienstverlening mogelijk tijdelijk hebben aangepast.
De informatie van de aanbieders is tijdelijk aangevuld met nuttige links over ondernemen in zwaar weer.

startersinformatie

ondernemersplein

Ondernemersplein - starten en zzp

Informatie en advies van de overheid voor ondernemers door KVK, Belastingdienst, RVO, CBS, UWV en andere overheidsorganisaties:

Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij jouw onderneming?
Met scans, stappenplannen, platformen en diverse tools helpen we je op weg met het regelen van financiering, ondernemerschap, innoveren, internationale handel en ondernemen in zwaar weer.
rijksoverheid

Digitaleoverheid.nl

Ondernemers hebben vaak te maken met complexe wet- en regelgeving. Regelhulpen helpen ondernemers om wet- en regelgeving inzichtelijk te maken. Door Regelhulpen in te vullen, krijgen ondernemers een advies op maat over welke weg het best kan worden bewandeld.
Belastingdienst

Belastingdienst - starten

Als ondernemer krijgt u op verschillende manieren te maken met de Belastingdienst. Wanneer bent u ondernemer voor de belasting? Wat zijn uw rechten en plichten?
ondernemershuis

Ter Zake Het Ondernemershuis

Is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, gemeentelijke professionals en kennispartners (spreekuren). Je kan er afspreken met zakelijke relaties, vergaderen of kennis en inspiratie opdoen tijdens bijeenkomsten. Zelf een try-out organiseren? Ook dat kan! Informeer naar de mogelijkheden. Gratis koffie/ thee en een snelle wifi-verbinding zijn beschikbaar.
UWV

UWV - Starten vanuit een uitkering

Wilt u als zelfstandige, freelancer of zzp’er starten met behoud van uw (gedeeltelijke) WW-uitkering? Dat kan alleen als u daarvoor vooraf toestemming van UWV krijgt. Onderzoek daarom eerst of ondernemen iets voor u is.
ondernemersklankbord

Ondernemers klankbord

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het ondernemen of het starten van een eigen bedrijf? Stichting Ondernemersklankbord geeft onpartijdig advies.
Ondernemersklankbord helpt het mkb tijdelijk gratis in verband met het coronavirus.
Ondernemersklankbord houdt spreekuur in het Ter Zake Het Ondernemershuis
Qredits Microfinanciering

Qredits Microfinanciering Nederland

Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen we door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot € 250.000. Ons doel is om dromen van ondernemers mogelijk te maken.
horeca

Starten in de horeca

Koninklijke Horeca Nederland biedt hulp bij de start van jouw ondernemerschap in de horeca.
scalebooster

Suggesties of vragen?

Heb je suggesties en/of vragen naar aanleiding van de informatie op deze website. Dan nodigen we je uit contact met ons op te nemen.
  • Je bent starter, zelfstandige of MKB-ondernemer en mis je informatie in dit overzicht?
  • Je bent een intermediair en wilt kennis delen en/of starters, startup's en scale-ups inspireren?
Neem dan contact met ons op voor mogelijkheden om je onderwerp te vermelden.

Irma de Graaff

Accountmanager start- & scale up's

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissiDl iluis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut.

starters | zzp | mkb agenda

updates en stories

uitgelicht

Het Ondernemers Festival
Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival in de IT-sector
De eerste editie van Het Ondernemers Festival zit erop. Het evenement op 14 maart jl. in de Dutch Innovation Factory was een succes en werd goed ontvangen door de ruim 100 aanwezigen. Het festival bood studenten, starters en ondernemers in de IT-sector veel handvatten en motivatie om succesvol te ondernemen.
TEK
Regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)
De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. TEK is open van 21 maart 09:00 uur tot en met 2 oktober 17:00 uur.
European Digital Innovation Hub in Zuid-Holland
EDIH helpt midden & kleinbedrijf in 6 sectoren met digitalisering
De European Digital Innovation Hub in Zuid-Holland (EDIH) is vanaf 2023 dè schakel tussen vraag en aanbod op het gebied van digitalisering. We verbinden het aanbod in Zuid-Holland met het MKB en ook met diverse clusters in de EU. Heb jij een digitaliseringsvraagstuk?
passend financieren
Passend Financieren
Goed nieuws! Ondernemers die op zoek zijn naar betrouwbare financiering kunnen vanaf 1 december 2022 terecht op het platform Passend Financieren, een initiatief van Stichting MKB Financiering en de erkende MKB Financiers en wordt mede mogelijk gemaakt door Ministerie van Economische Zaken.

starten | zzp | mkb

updates en stories

voor jou als starter

scale booster versterkt start- & scale-ups in Zoetermeer