Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Wetten en regels


coronaregels
Ondernemers en het coronatoegangsbewijs
Vanaf 25 september 2021 hebben ondernemers in bijvoorbeeld horeca en cultuur te maken met het coronatoegangsbewijs. Hier vind je de regels over het coronatoegangsbewijs voor ondernemers. Bijvoorbeeld als je een evenement organiseert.

franchisegever worden
Een eigen franchiseformule beginnen? Dit moet je weten
Je hebt een succesvol concept en je wilt groeien met je bedrijf. Je kunt een nevenvestiging openen, maar een franchiseformule starten is ook een optie. Via dit artikel kom je erachter of franchisegever worden bij jou en je bedrijf past.

kleine ondernemers regeling
Kleineondernemers­regeling gebruiken
De kleineondernemersregeling (KOR) is per 1 januari 2020 veranderd. In plaats van een belastingvermindering is er nu een btw-vrijstelling. Deze kun je gebruiken als je omzet onder de 20.000 euro blijft. De KOR mag je in elke rechtsvorm gebruiken.

betalingsregeling belastingen
Belastingschuld afbetalen met een betalingsregeling van de Belastingdienst
Van 12 maart 2020 tot en met 30 september 2021 kon u vanwege corona bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen. Heeft u bijzonder uitstel gekregen? U moet vanaf 1 oktober 2022 uw belastingschuld afbetalen. De Belastingdienst biedt u een betalingsregeling aan.

nachtsluiting
Financiële steun aan door nachtsluiting getroffen horeca
Horecaondernemers die worden getroffen door de nachtsluiting kunnen in het vierde kwartaal van 2021 een subsidie krijgen voor de vaste lasten.

medewerkers belonen in aandelen
4 redenen om medewerkers te belonen met aandelen
Vanaf volgend jaar wordt het waarschijnlijk eenvoudiger om je personeel aandelen te geven. Maar waarom zou je een deel van je bedrijf weggeven? Wel nu, daar zijn bijzonder goede redenen voor te bedenken.

webshop
Nieuwe regels voor online verkopen op komst
Heb je een webshop, run je een online verkoopplatform of verkoop je via social media? Dan krijg je vanaf mei 2022 te maken met een informatieplicht en nieuwe regels voor onder andere je reviews, prijzen, aanbiedingen en ‘gratis’ digitale diensten. Lees welke 6 veranderingen er komen en hoe je je hierop voorbereidt

coronacheck-app
Nu ook vaccinatiebewijzen in CoronaCheck-app
Vanaf zaterdag 26 juni kunnen horeca, culturele instellingen, evenementen en professionele sportwedstrijden de anderhalve meter afstand loslaten als ze werken met toegangsbewijzen. Daarmee kunnen ondernemingen dus weer op volledige capaciteit, en dus rendabel, hun zaak of locatie exploiteren.

Abonneer op Wetten en regels