Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Wetten en regels


corona covid-19
De lockdown in Nederland wordt de komende weken versoepeld.
Aanpassingen lockdownregels uit persconferentie Kabinet van 11 mei 2021. Reizen naar het buitenland is vanaf 15 mei mogelijk. Als de besmettingen genoeg dalen, zullen vanaf 19 mei meer versoepelingen ingaan.

terrassen in Zoetermeer
Tijdelijke uitbreiding terrassen in Zoetermeer
Terrassen mogen met ingang van 28 april 2021 van 12:00 uur tot 18:00 uur weer open. Mogelijk verdere versoepeling openingstijden met ingang van 19 mei. Horecaondernemers dienen tijdelijke uitbreiding van een bestaand terras of plaatsing van een nieuw terras bij de gemeente te melden.

verblijfsregeling
Nieuwe verblijfs­regeling voor buiten­lands personeel startups
Goed nieuws voor startups. Dankzij een nieuwe regeling kunnen jonge innovatieve bedrijven eerder een verblijfsvergunning aanvragen voor buitenlands personeel. De inkomenseis wordt verlaagd en kennismigranten krijgen aandelen in het bedrijf.

maatregelen voor ondernemers
De coronacrisis: overzicht maatregelen tot en met 20 april
De lockdown in Nederland duurt in elk geval tot en met 20 april 2021. Tot en met dinsdag 20 april geldt in Nederland daarnaast een avondklok tussen 21.00 uur en 04.30 uur. De avondklok gaat vanaf woensdag 31 maart in om 22.00 uur en duurt tot 04.30 uur.

zzp loondienst
Als zzp'er in loondienst, waar let je op
De inkomsten uit je eigen bedrijf lopen terug en je hebt snel financiële middelen nodig. Een baan naast je werk als zzp’er biedt uitkomst. Waar let je op?

voucherfonds
Reisbranche kijkt uit naar Voucherfonds
Vanaf 16 maart kunnen reizigers hun reisvoucher inwisselen voor geld. Het was eerder al mogelijk om de voucher te gebruiken voor een nieuwe vakantie. Maar een deel van de consumenten wil liever zijn geld terug. Om te voorkomen dat de reisbranche hierdoor dieper in financiële problemen raakt, is er een speciaal Voucherfonds opgericht.

De WHOA biedt uitkomst bij faillissement
Op de rand van faillissement? De WHOA biedt uitkomst
Zonder instemming van alle schuldeisers toch een akkoord bereiken op een schuldregeling. Met de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kan dit. De wet is op 1 januari 2021 ingegaan. Check hoe dit akkoord werkt.

btw-regels
Nieuwe btw-regels voor internationale e-commerce
Heeft u een webshop? Levert u goederen of diensten aan klanten die geen btw-aangifte doen in andere landen van de Europese Unie? Er komen nieuwe regels voor btw op e-commerce per 1 juli 2021.

Abonneer op Wetten en regels