Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Wetten en regels


openingsplan
Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter
Het kabinet heeft besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt geldt de mondkapjesplicht of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.
Met aanvullende maatregelen 10 juli - 13 augustus

Tozo 5
Tozo 5: inkomensondersteuning en leningen
De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) biedt inkomensondersteuning voor levensonderhoud voor ondernemers, waaronder zzp’ers, die in de financiële problemen zitten door de coronacrisis. Ook kun je met de Tozo een lening voor bedrijfskapitaal afsluiten.

coronacheck-app
Nu ook vaccinatiebewijzen in CoronaCheck-app
Vanaf zaterdag 26 juni kunnen horeca, culturele instellingen, evenementen en professionele sportwedstrijden de anderhalve meter afstand loslaten als ze werken met toegangsbewijzen. Daarmee kunnen ondernemingen dus weer op volledige capaciteit, en dus rendabel, hun zaak of locatie exploiteren.

terrassen in Zoetermeer
Tijdelijke uitbreiding terrassen in Zoetermeer
Terrassen mogen met ingang van 19 mei 2021 van 06:00 uur tot 20:00 uur weer open. Horecaondernemers dienen tijdelijke uitbreiding van een bestaand terras of plaatsing van een nieuw terras bij de gemeente te melden.

medewerkers belonen in aandelen
4 redenen om medewerkers te belonen met aandelen
Vanaf volgend jaar wordt het waarschijnlijk eenvoudiger om je personeel aandelen te geven. Maar waarom zou je een deel van je bedrijf weggeven? Wel nu, daar zijn bijzonder goede redenen voor te bedenken.

webshop
Nieuwe regels voor online verkopen op komst
Heb je een webshop, run je een online verkoopplatform of verkoop je via social media? Dan krijg je vanaf mei 2022 te maken met een informatieplicht en nieuwe regels voor onder andere je reviews, prijzen, aanbiedingen en ‘gratis’ digitale diensten. Lees welke 6 veranderingen er komen en hoe je je hierop voorbereidt

steunpakket
Aanpassingen steunpakket door herstel economie
Gezien het positieve epidemiologische en economisch beeld zal het kabinet het steun- en herstelpakket na het derde kwartaal van dit jaar vooralsnog niet verlengen. In het geval van grootschalige en nationale sluitingen kunnen nieuwe steunmaatregelen worden overwogen.

corona covid-19
Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open
“De harde lockdown is voorbij”, stelde premier Rutte op 28 mei. Op 5 juni zet Nederland stap 3 in het zogenoemde openingsplan. In deze eindfase heft het demissionair kabinet veel maatregelen op.

Abonneer op Wetten en regels