Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Wetten en regels


basisregels voorkomen besmettingen
Neem basisregels weer in acht om besmettingen onder controle te houden
Naleving van de basisregels zoals thuiswerken bij klachten, goed ventileren, het is allemaal (weer) belangrijk nu het aantal coronabesmettingen in Nederland oploopt en de vakantieperiode zelfs nog moet beginnen.

wetten en regels
Wetswijzigingen voor mkb'ers per 1 juli 2022
Per 1 juli 2022 gaat de btw op energie omlaag, waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Daarnaast moeten grote bedrijven hun rekeningen aan mkb’ers binnen 30 dagen betalen en mag je geen tabaksreclame meer maken in je winkel.

wetten en regels
Wetswijzigingen voor zzp’ers per 1 juli 2022
Per 1 juli 2022 gaat de btw op energie omlaag, waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Ook moeten grote bedrijven hun rekeningen binnen 30 dagen aan jou betalen en krijg je de mogelijkheid het bezoekadres van je bedrijf af te schermen bij (mogelijke) dreiging.

wetswijzigingen per 1 juli 2022
Wetswijzigingen voor starters per 1 juli 2022
Per 1 juli 2022 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. Zo gaat de btw op energie omlaag, waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Ook moeten grote bedrijven hun rekeningen aan kleine ondernemers binnen 30 dagen betalen

webshop
28 mei - Nieuwe regels voor online verkopen
Webshops en online platforms moeten de klant beschermen. Vanaf 28 mei 2022 gelden er strengere regels. U moet duidelijk zijn over wat u verkoopt, de prijs en de levertermijn. Lees aan welke wetten en regels uw online onderneming moet voldoen. Gebruik de checklist om niets te vergeten.

zelfstandigen
Bijstand voor zelfstandigen na 1 april 2022
Soms kunt u als zelfstandig ondernemer bijstand aanvragen. Bijvoorbeeld als u een eigen bedrijf wilt starten vanuit de uitkering of als uw bedrijf tijdelijk financiële problemen heeft.

franchisegever worden
Een eigen franchiseformule beginnen? Dit moet je weten
Je hebt een succesvol concept en je wilt groeien met je bedrijf. Je kunt een nevenvestiging openen, maar een franchiseformule starten is ook een optie. Via dit artikel kom je erachter of franchisegever worden bij jou en je bedrijf past.

kleine ondernemers regeling
Kleineondernemers­regeling gebruiken
De kleineondernemersregeling (KOR) is per 1 januari 2020 veranderd. In plaats van een belastingvermindering is er nu een btw-vrijstelling. Deze kun je gebruiken als je omzet onder de 20.000 euro blijft. De KOR mag je in elke rechtsvorm gebruiken.

Abonneer op Wetten en regels