Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Startup-it


financieringsmogelijkheden
Financiering voor ondernemers: overzicht per fase
U heeft geld nodig voor uw bedrijfsplannen. De overheid kan u daarbij helpen met subsidies, fiscale instrumenten, financiering of investeringen.

FD gazellen
Vier Zoetermeerse bedrijven ontvangen FD Gazellen Award 2023
Donderdag bekroonde het FD in Theater Amsterdam de 1003 FD Gazellen van 2023. Het is de twintigste keer dat de prijzen voor de snelst groeiende bedrijven zijn uitgereikt, waaronder aan Vanberkel Professionals, Nextnovate BV, Multiply BV en Fluxility Bv uit Zoetermeer.

jeroen derwort
De maker van Online Soccer Manager over ondernemerschap
NLgroeit sprak met Jeroen Derwort, de maker van Online Soccer Manager (OSM). Na 16 jaar aan het roer heeft hij OSM zelfstandig gemaakt en in 2020 verkocht aan Miniclip. Met zijn tweede startup, Rosterbuster, ontwikkelde hij apps voor luchtvaartpersoneel. Ook dit bedrijf verkocht hij: aan CAE, ’s werelds grootste pilotenopleider.

zzp
Zzp’en naast je vaste baan? Zo schrijf je op één A4 een businessplan
Een 'side hustle' is steeds normaler. Ruim 6 procent van de werknemers in loondienst heeft ook inkomsten als zzp'er. Maar hoe begin je met ondernemen naast je vaste baan? De eerste stap is een businessplan. Dat kan al op één A4'tje.

protect against cybercrime
Gezocht: oplossingen die ondernemers activeren om hun cyberweerbaarheid te versterken
Met de toenemende digitalisering van bedrijfsgegevens en -processen worden ondernemers steeds kwetsbaarder voor cyberrisico's. In deze challenge is de gemeente Den Haag op zoek naar innovatieve oplossingen die de cyberweerbaarheid van het mkb in Den Haag versterken.

jeroen derwort
6 lessen van Jeroen Derwort, die zijn voetbalgame verkocht voor vele miljoenen
Met Online Soccer Manager (OSM) schoot Jeroen Derwort (43) de bal met een streep in de kruising. De game die hij in 2001 op zijn zolderkamer bedacht, wordt tegenwoordig door miljoenen voetballiefhebbers van over de hele wereld gespeeld. Hij deelt met ons 6 belangrijke ondernemerslessen.

innovatie top 100
Zoetermeerse ondernemers schitteren in KVK Innovatie Top 100
Twee Zoetermeerse ondernemers zijn opgenomen in de KVK Innovatie Top 100, editie 2023. Het gaat om Virtual Bodyguard BV en TranZero BV. Met deze prestigieuze lijst zet de Kamer van Koophandel de 100 meest innovatieve Nederlandse bedrijven in de schijnwerpers.

Innovatiekracht van Nederlandse bedrijven holt achteruit: ‘Een alarmerend signaal’
De innovatiekracht van Nederlandse bedrijven holt achteruit. Efficiëntie verbeteren en quick wins zijn belangrijker dan echt vernieuwen, zo blijkt uit de Nederlandse Innovatie Monitor 2023. 'En dat is zorgelijk.'

Abonneer op Startup-it