Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Kennis


koplopersnetwerk
Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot Koploper!
Waar vind je de beste oplossingen voor arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn? Die vind je in het werkveld! Actie Leer Netwerk verzamelt deze vernieuwende voorbeelden in het Koplopernetwerk. Laat je inspireren door de voorbeelden van arbeidsmarktinitiatieven in zorg en welzijn.

aimed
Start AiNed InnovatieLabs call 2024: oproep aan mkb om samen impact te maken met direct toepasbare AI
Met de vandaag geopende AiNed InnovatieLabs 2024 call for proposals nodigt AiNed het Nederlandse innovatief mkb, startups en scale-ups uit om samen met relevante grotere bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties AI-methoden en -tools te ontwikkelen.

KibA
GameLab faciliteert ontwikkeling app die kinderen helpt angsten te overwinnen
GAMELAB | KibA is een app die kinderen helpt angsten te overwinnen. Binnen het GameLab Zoetermeer werkt Maarten de Bruin aan dit project in opdracht van de Universiteit Leiden.

groeiassessment
Ontdek waar jouw groeikansen liggen - Doe het nationaal groeiassessment
Breng in kaart waar voor jou de grootste kansen liggen en hoe je die kan benutten. Ook zie je waar je staat ten opzichte van andere ondernemers. Een mooie benchmark dus!

zzp
Zzp’en naast je vaste baan? Zo schrijf je op één A4 een businessplan
Een 'side hustle' is steeds normaler. Ruim 6 procent van de werknemers in loondienst heeft ook inkomsten als zzp'er. Maar hoe begin je met ondernemen naast je vaste baan? De eerste stap is een businessplan. Dat kan al op één A4'tje.

Simone van Neerven
Innovatie begint vaak helemaal niet met een geweldig idee
Een van de grootste mythen over innovatie is dat het start met een briljant idee. Niets is minder waar, aldus innovatie-expert Simone van Neerven. Zinvolle innovaties starten vaak met een flinke dosis verwondering. En verwondering start vaak met observeren en het kijken met andere ogen.

startup
Hoe kun jij als ondernemer succesvol de uitdagingen van groei aangaan?
Ontdek de 𝗧𝗢𝗣 𝟯 𝘃𝗮𝗹𝗸𝘂𝗶𝗹𝗲𝗻 om te vermijden. In een openhartig interview deelt Jasper Geselschap, de nieuwe fondsmanager van het succesvolle vroegefasefonds UNIIQ - Finance for the Future, de cruciale valkuilen die startende ondernemers belemmeren op hun weg naar succes.

starten
Starten als student
Je wilt ondernemen naast je studie. Ontdek hier wat je mogelijkheden zijn. En lees over ervaringen van andere jonge ondernemers.

Abonneer op Kennis