Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Startup-it


financieringsmogelijkheden
Financiering voor ondernemers: overzicht per fase
U heeft geld nodig voor uw bedrijfsplannen. De overheid kan u daarbij helpen met subsidies, fiscale instrumenten, financiering of investeringen.

Silver Era Transition
HBO-ICT Expo - Silver Era Transition winnaar "Becoming the Next online successful startup"
26 januari 2024 - Tijdens de HBO-ICT Expo van de Haagse Hogeschool werd de startup pitch contest "Becoming the Next online successful startup" gewonnen door de internationale groep studenten achter Silver Era Transition (SET), een online platform waar ondernemers die hun bedrijf willen verkopen met behulp van AI gematcht worden met kansrijke overnamekandidaten.

Thijs Verheul
Zonder de mystiek rondom startups is er geen gek die eraan begint
'Stop met die mystiek rond startups', betoogde TIAS-docent Camilla van den Boom onlangs op MT/Sprout. Ondernemer Thijs Verheul is het daarmee oneens. 'Net zoals jongens en meisjes gaan voetballen omdat ze Arjen Robben en Lieke Martens zien schitteren, heeft ons startup-ecosysteem dat ook nodig', schrijft hij in een opiniebijdrage.

Grote Expo
Inspirerende expo van innovatieve projecten trekt veel bezoekers
Op de Expo die vrijdag 26 januari jl. werd gehouden in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park presenteerden studenten van alle leerjaren van de ICT-opleiding van De Haagse Hogeschool vol enthousiasme meer dan 38 innovatieve projecten en games waaraan zij in het afgelopen semester werkten.

Gummy Games
Mallow Mystery wint game award op de Grote Expo
In de Dutch Innovation Factory won Gummy Games, het team achter de game Malllow Mystery de award voor beste game. Op de Grote Expo maakten zij de meeste indruk op de jury, die bestond uit docenten, afgevaardigden van de Dutch Games Association en Miniclip Nederland.

dtc community
Blijf op de hoogte van cybersecurity nieuws
Als cybersecurity professional of ondernemer wil je natuurlijk je digitale veiligheid op orde hebben. Je wilt weten wat er speelt. Het besloten cyberforum ‘DTC Community’ biedt een platform voor kennisdeling aan ruim 2800 cybersecurity professionals en ondernemers.

KibA
GameLab faciliteert ontwikkeling app die kinderen helpt angsten te overwinnen
GAMELAB | KibA is een app die kinderen helpt angsten te overwinnen. Binnen het GameLab Zoetermeer werkt Maarten de Bruin aan dit project in opdracht van de Universiteit Leiden.

GameLab Zoetermeer
Benjamin & Carol: Mystery of the Scarab gaat via GameLab ‘next level’
Mystery of the Scarab is een twee speler co-op puzzel game, waarin je schatzoekers Benjamin en Carol hun weg laat vinden door duistere grafkelders, tempels en piramides. Student Michael Rotteveel werkt binnen het GameLab aan deze game, met als doel het uit te brengen voor het grote publiek.

Abonneer op Startup-it