Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates Startup


financieringsmogelijkheden
Financiering voor ondernemers: overzicht per fase
U heeft geld nodig voor uw bedrijfsplannen. De overheid kan u daarbij helpen met subsidies, fiscale instrumenten, financiering of investeringen.

Tranzero/ Dennis Luiten
Succesverhaal nu ruim een jaar onderweg met de bubbleflush bij de Gemeente Leiden
Schoonmaakinnovatie van Zoetermeerse ondernemer wordt succesvol ingezet in gemeente Leiden. Via een subsidieregeling is in Leiden een groot aantal Bubbleflushes aangeschaft. De toiletten op het Stadhuis Leiden zijn nu schoon zonder gebruik van zware chemicaliën die in het riool en het grondwater terecht komen. Bovendien bespaart deze nieuwe manier van schoonmaken water en vele kilo’s verpakkingsmateriaal.

innovatie veen
Gezocht: oplossingen voor alternatieven van veen in potgrond (substraat) voor export
Het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit is op zoek naar innovatieve oplossingen die het gebruik van veen in producten, geëxporteerd vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk, kunnen vervangen.

Thijs Verheul
Zonder de mystiek rondom startups is er geen gek die eraan begint
'Stop met die mystiek rond startups', betoogde TIAS-docent Camilla van den Boom onlangs op MT/Sprout. Ondernemer Thijs Verheul is het daarmee oneens. 'Net zoals jongens en meisjes gaan voetballen omdat ze Arjen Robben en Lieke Martens zien schitteren, heeft ons startup-ecosysteem dat ook nodig', schrijft hij in een opiniebijdrage.

Grote Expo
Inspirerende expo van innovatieve projecten trekt veel bezoekers
Op de Expo die vrijdag 26 januari jl. werd gehouden in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park presenteerden studenten van alle leerjaren van de ICT-opleiding van De Haagse Hogeschool vol enthousiasme meer dan 38 innovatieve projecten en games waaraan zij in het afgelopen semester werkten.

KibA
GameLab faciliteert ontwikkeling app die kinderen helpt angsten te overwinnen
GAMELAB | KibA is een app die kinderen helpt angsten te overwinnen. Binnen het GameLab Zoetermeer werkt Maarten de Bruin aan dit project in opdracht van de Universiteit Leiden.

GameLab Zoetermeer
Benjamin & Carol: Mystery of the Scarab gaat via GameLab ‘next level’
Mystery of the Scarab is een twee speler co-op puzzel game, waarin je schatzoekers Benjamin en Carol hun weg laat vinden door duistere grafkelders, tempels en piramides. Student Michael Rotteveel werkt binnen het GameLab aan deze game, met als doel het uit te brengen voor het grote publiek.

Innovatie Top 100
De winnaar van de 18e KvK Innovatie Top 100 is bekend!
KVK heeft als missie om de groei van mkb-bedrijven te stimuleren. Innovatie is één van de belangrijkste pijlers. KVK ondersteunt je graag. Zodat jij ook het verschil kunt maken in jouw markt, elke dag opnieuw.

Abonneer op Startup