Overslaan en naar de inhoud gaan
scoren

Succesvolle internetondernemer Jeroen Derwort schrijft boek SCOREN!

Wat is het verhaal achter Nederland's succesvolste voetbalgame? In zijn biografie SCOREN! beschrijft Jeroen Derwort hoe hij als schuchtere nerd een spel ontwikkelde op zijn zolderkamer. Met vallen en opstaan wordt dit een ‘Megasucces’, zoals de kranten koppen in 2014. Het resulteert in een wereldwijde hit, een plek in de Quotelijst voor selfmade ondernemers en deals met de grootste voetbalclubs ter wereld.

Derwort begon als tiener met het ontwerpen van software en games en bedacht het spel Online Soccer Manager (OSM). In dit spel zijn de deelnemers de baas over een digitaal voetbalteam. OSM groeide uit tot een wereldwijd fenomeen met meer dan 200 miljoen gebruikers. In SCOREN! neemt Derwort de lezer mee in de wonderlijke opmars van dit spel.

Hoe sjeiks in het Midden-Oosten zijn game ontdekten en hoe hij tenslotte in de skyboxen belandde met bestuurders van de grootste voetbalclubs ter wereld.
Ook de verkoop van zijn gamestudio komt uitgebreid aan bod. Jeroen Derwort: ‘Er zijn veel mensen die mij vragen naar het verhaal van OSM. Niet alleen spelers van het spel, maar ook ondernemers die benieuwd zijn hoe je een startup tot een succes maakt. Door die vragen is het idee ontstaan voor het boek.'

Met het vertellen van zijn verhaal, waarbij hij zichzelf niet spaart, hoopt Derwort jonge ontwerpers en ondernemers te inspireren. ‘Ik ben altijd een introverte jongen geweest, die door het succes van OSM in een heel andere rol terechtkwam. Dat was niet altijd makkelijk, maar het heeft mij veel gebracht. Met dit boek wil ik laten zien dat je ook succesvol kunt zijn als je niet van nature een haantje de voorste bent.' Om hier nog meer betekenis aan te geven, gaat een groot deel van de opbrengsten van het boek naar het H.M. Derwort Fonds, vernoemd naar zijn moeder. Dit fonds financiert onder meer het werk van het Kenniscentrum Angst en Stress bij Jeugd, gericht op de preventie en hulp aan kinderen met stress, angsten, zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld.

SCOREN! ligt vanaf 18 oktober in de winkel en is ook online te bestellen.

Boeklancering

Op woensdag 25 oktober wordt SCOREN! officieel door Jeroen Derwort gepresenteerd in de Dutch Innovation Factory. De hoofdtrainer van Sparta Rotterdam, Jeroen Rijsdijk, zal vertellen over het vak van een voetbaltrainer. Een rol die elke speler in OSM virtueel aanneemt en die hij in het echt uitoefent. Burgemeester van Zoetermeer Michel Bezuijen zal de link leggen met de stad. Daarnaast is er aandacht voor de game en haar fanatieke spelers, de studio die Derwort heeft neergezet en het Kenniscentrum voor Angst & Stress bij jeugd (KAS), waar de opbrengsten van het boek naartoe gaan.

Boekdetails

  • SCOREN! Online Soccer Manager (OSM) van zolderkamer tot skybox
  • Auteur: Jeroen Derwort
  • Uitgeverij Sparkle Auteurs | ISBN 9789083085999 | paperback | 228 pagina's
  • Prijs: 17,50 euro
  • https://www.sparkleauteurs.nl/product/scoren

Afzender

Interesse in de boeklancering of een interview, radio- of tv-opname of lezing over dit boek?
Neem contact op met Sparkle Auteurs', Petra Hoogerwerf, 06-48135359.
info@sparkleauteurs.nl

Links

- https://www.jeroenderwort.nl/boek
- https://www.sparkleauteurs.nl/product/scoren

Profiel auteur

Jeroen Derwort is internetondernemer. Toen hij in 2001 begon met Online Soccer Manager (OSM), een spel waarin je manager wordt van je favoriete voetbalclub, geloofde niemand dat dit een succes zou worden. Twintig jaar later was zijn zolderkamerproject uitgegroeid tot een bedrijf met 50 medewerkers, miljoenen spelers en samenwerkingen met internationale topclubs. Hij verkocht het bedrijf aan gamestudio Miniclip, een dochter van Tencent.