Overslaan en naar de inhoud gaan
omscholing als IT-er

Nieuwe subsidie om werknemers om te scholen

Heb jij moeilijk vervulbare vacatures? Een nieuwe subsidieregeling verlaagt de drempel om nieuw personeel om te scholen. Het ministerie van Economische Zaken stelt € 3.750,- per nieuwe werknemer beschikbaar. Om hier gebruik van te maken moet je de nieuwe werknemer tussen 1 september en 1 december aanmelden en zowel omscholing als praktijkbegeleiding aanbieden.

De regeling in het kort

Je kunt de subsidie aanvragen wanneer je een nieuwe werknemer wilt aannemen voor een ICT-beroep dat als krapteberoep is aangemerkt en de werknemer uit een ander beroepssegment komt. De totale kosten van begeleiding en scholing samen moeten dan minimaal €7.500 betreffen (inclusief de loonkosten van de begeleider).

Samen met partners van de Human Capital Agenda ICT heeft NL Digital een handleiding uitgewerkt. Zij hebben ook een lijst van mogelijke opleidingstrajecten opgesteld. Beide kun je vinden op hun website.

De formele aanvraag, de benodigde formulieren en details kan je vinden op de website van RVO. Deze zal ook nog worden aangevuld terwijl de laatste details nog worden uitgewerkt.

Maak gebruik van de branche-erkenning van NL Digital

De opleiding waarvoor jij subsidie aanvraagt, moet erkend zijn door het ministerie van OCW, een NTRO-keurmerk hebben of in de database met NLQF-kwalificaties staan. Voldoet de opleiding niet aan één van deze voorwaarden? Dan kan je NL Digital als branchevereniging vragen om de opleiding te erkennen.

Aangezien de details op dit moment nog niet volledig zijn uitgewerkt, zal NL Digital informatiepagina achter onderstaande link blijven bijwerken.