Overslaan en naar de inhoud gaan
Level-Up!

Level-Up!, succesvolle start- & scale-up bijeenkomst in de Dutch Innovation Factory.

De Gemeente Zoetermeer kijkt terug op een zeer geslaagde “Level Up!”, de eerste bijeenkomst van het start- & scale-up programma scalebooster.nl op 23 november jongstleden. Decor voor deze kennisbijeenkomst met groeiondernemers in een coronaproof setting was de Dutch Innovation Factory.
 

Polypane in de KvK Innovatie Top 100

Voorafgaand aan de bijeenkomst werd Kilian Valkhof, founder van de startup Polypane, in de schijnwerper gezet voor de nominatie in de KVK Innovatie Top 100, die eerder op dezelfde dag bekend werd gemaakt. Jan Iedema, wethouder economie en onderwijs, feliciteerde Kilian met deze mijlpaal en wenste hem veel succes als startup in Zoetermeer.  

Doorverwijzen en verbinden

“Level-Up” werd vervolgd met een inspirerende key-note van Lars Crama van het regionale start- & scale-up programma Up!Rotterdam. Daarna gingen de aanwezige ondernemers, leden van de regionale Dutch Innovation Community van IT-bedrijven, wethouder Jan Iedema en Lars Crama met elkaar in gesprek over de uitdagingen die start- & scale-ups op hun pad naar groei tegenkomen en welke ondersteunende rol de gemeente, regionale programma’s of andere partijen daarbij kunnen hebben.

Aanwezigen waardeerden de lokale aandacht voor ondernemerschap en de korte lijnen naar het gemeentebestuur. Vervolgens was men het erover eens dat de gemeente een doorverwijsfunctie zou moeten hebben en haar rol als verbinder verder zou kunnen vormgeven met periodieke kennisbijeenkomsten rond actuele groeithema’s i.s.m. intermediairs in het (regionale) ecosysteem.

Dankwoord

Team scale booster van de gemeente Zoetermeer dankt alle aanwezigen voor hun inbreng: Jordan Peters (Infinity IT B.V.), Ruud van den Beukel (Merlin Software BV | Software for crisis), Dennie Bastiaan (Tellick), Koen van der Burg (Decubate), Dick Dompeling (Zetacom B.V.), Kilian Valkhof (Polypane), Geert Booster (Sailboard), Dennis Kleijn (Fluxility), Bernard Groen (Dutch Innovation Community) en Bas van Os (student/ startup De Haagse Hogeschool / The Hague University of Applied Sciences).

Dank aan Bart Lamot (business developer Dutch Innovation Park) voor de creatieve leiding.

Dank aan Irma de Graaff (accountmanager start- & scale-ups team economie gemeente Zoetermeer) voor alle voorbereidingen om de bijeenkomst coronaproof te kunnen houden.