Overslaan en naar de inhoud gaan
angel investeerders

Deze 11 angel-investeerders maken van Nederlandse startups wereldspelers

Startups gaan pas echt vliegen wanneer ze leren van ondernemers die het kunstje vaker hebben geflikt. Dat vliegwiel draait in Nederland steeds harder, mede dankzij deze 11 prominente angel-investeerders.

Als ondernemer kun je je vermogen parkeren in vastgoed, zoals Jasper de Rooij (Simpel) en Rudolf Booker (Payvision) onlangs deden met een nieuw concept voor de huurmarkt. Maar wil je dat kapitaal zoals dat heet diversifiëren, dan is het minstens zo leuk om beloftevolle startups een zetje te geven.

Een opvallende trend op angel-gebied is de toename van geldschieters zoals Adriaan Mol en Jitse Groen, ondernemers die hun rol als angel combineren met het runnen van hun bedrijf. Net zoals de oprichters van Otrium, Recruitee en Vonq deze week instapten bij Oneteam. Job van der Voort, die dit jaar unicorn werd met Remote.com, investeerde vorige maand in autoplatform Anyways, Loey-winnaar en ceo van kledingmarktplaats Vinted Thomas Plantenga deed dat afgelopen mei bij Orderchamp.

Collectief

Tegelijkertijd ontstaan er angel-collectieven zoals Operators Exchange, een groep met onder andere Robert Gaal (Quest), Mark de Lange (Ace & Tate) Micha Hernandez van Leuffen (Wercker) en voormalig Uber-medewerker Jelle Prins. In Dutch Founders Fund bundelen ondernemers zoals WeTransfer-oprichter Bas Beerens (WeTransfer), Laurens Groenendijk (Treatwell, Hiber) en Patrick Kerssemakers (fonQ) hun krachten.