Overslaan en naar de inhoud gaan
Remco Treuren

WebinarGeek spreidt zijn vleugels uit

Remco Treuren, eigenaar en oprichter van WebinarGeek, zag in 2015 een gat in de markt: betaalbare webinartools ontwikkelen die ondernemers zelfstandig kunnen gebruiken. Dit leidde tot de start van WebinarGeek, een Zoetermeers bedrijf dat eigen webinar software ontwikkelt en vermarkt. Inmiddels bedient WebinarGeek klanten in meer dan 50 verschillende landen.

'Jongensdroom wordt werkelijkheid!'

In het begin hielp Remco bedrijven om digitaal in één-op-één gesprekken in contact te komen met hun publiek. Na een paar projecten vroeg een van zijn klanten of één-op-veel meetings ook tot de mogelijkheden behoorden. “Ik blufte door te zeggen dat dit wel mogelijk was”, vertelt Remco. “Het eerste webinar met bijna 200 aanwezigen was een echt succes. Al snel realiseerde ik me dat elk bedrijf webinars moest kunnen hosten. Vanaf dat moment besloot ik om onze eigen webinar software te ontwikkelen.”

Software as a Service
Het model van WebinarGeek is gebaseerd op het verkopen van SaaS’s: Software-as-a-service. “Onze klanten nemen een abonnement af en kunnen daardoor altijd de meest up-to-date versie van de software gebruiken.” Remco begon zijn bedrijf in z’n eentje, voor de komst van corona had hij al acht medewerkers. Corona heeft voor WebinarGeek veel goeds gebracht. Buiten dat Remco op 1 april 2020 vader van een zoontje werd, verviervoudigde het bedrijf in twee jaar tijd, zowel in klanten als in medewerkers (momenteel telt het bedrijf 45 medewerkers). “Bedrijven hebben noodgedwongen ervaren wat de kracht is van online communiceren”, legt Remco uit. “WebinarGeek begon als een Zoetermeers bedrijf, maar inmiddels is het veel verder gegroeid. We doen echt wel mee met de wereldtop! Het hoofdkantoor blijft wel in Zoetermeer.”

Expansie naar Amerika
Anderhalf jaar geleden besloot Remco in Amerika te beginnen. Enerzijds omdat de markt daar natuurlijk enorm is, anderzijds vanwege de verschillende tijdzones. “Met ook een kantoor in Amerika kunnen we een uitgebreidere service aan onze klanten over de hele wereld bieden. New York is voor ons een hele steady basis om vooral de oostkust te bedienen.” Het voordeel van New York is dat er rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar de Big Apple zijn.

Eén week per maand zit Remco zelf in New York. “We hebben nu twee Amerikaanse medewerkers in dienst. Het idee is om daar een autonoom Amerikaans team te bouwen.” Hier blijft het waarschijnlijk niet bij. Een kantoor in Duitsland lijkt het eerstvolgende project te worden. “Wij geloven heel erg in kennis van de lokale markt. Als wij ergens een markt zien ontstaan, dan is dat het moment om daar een kantoor te openen.” Remco vindt de Aziatische markt ook heel interessant. “We merken wel dat daar interesse vandaan komt, maar de regelgeving maakt het iets lastiger voor ons om daar iets te beginnen. Het idee is wel om daar uiteindelijk ook naartoe te gaan.”

Best Entry
Hoewel WebinarGeek nog maar net is begonnen in de Verenigde Staten, heeft het bedrijf al een prijs ontvangen voor Best Entry van The Netherland- America Foundation. “We ontvingen deze award voor het uitbreiden van ons bedrijf in de Verenigde Staten zonder monetaire financiering. De uitbreiding is volledig gefinancierd met onze eigen middelen. Als ondernemer is het een jongensdroom die uitkomt om een bedrijf te starten in de Verenigde Staten”, besluit Remco.

WEBINARGEEK
Chroomstraat 12 
2718 RR Zoetermeer
079 - 203 31 89 
remco@webinargeek.com 
www.webinargeek.com