Overslaan en naar de inhoud gaan
Dutch Tech Campus

Softwareontwikkelaar IDEA StatiCa vestigt zich op Dutch Tech Campus

PingProperties heeft per 1 maart jl. een nieuwe huurovereenkomst gesloten met softwareontwikkelaar IDEA StatiCa voor de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Er is een huurovereenkomst gesloten voor het gebouw aan de Werner Von Siemensstraat 3, waar IDEA StatiCa inmiddels haar intrek heeft genomen.

Groei en potentie binnen Europa
IDEA StatiCa Benelux BV heeft bewust voor de Dutch Tech Campus gekozen, die aansluit bij de missie en visie en bijdraagt aan het realiseren van de strategische doelstellingen op de lange termijn. Gezien het natuurlijke groeiproces wat IDEA StatiCa als organisatie doormaakt binnen Europa en de groeipotentie die de software kent, is per 1 november 2020 de nieuwe Benelux BV-entiteit opgericht.

Verbinding en bereikbaarheid
Een van de initiatieven is om de verbinding op te zoeken met de direct aangelegen bedrijven en hogescholen/universiteiten, waaronder TU Delft. Daarnaast heeft IDEA StatiCa vanuit de business veel bezoekers, waardoor de centrale ligging van de Dutch Tech Campus, direct langs de A12, de centrale receptie in The Centre, vergaderfaciliteiten en ruime parkeervoorzieningen belangrijke elementen waren om voor de Dutch Tech Campus te kiezen.

Over IDEA StatiCa
IDEA StatiCa is een internationale softwareontwikkelaar (HQ Brno, Tsjechië) die zich, naast de benodigde engineering- en designsoftware, toespitst op de wereld van toekomstige constructieve veiligheid in het open BIM-proces. www.ideastatica.com

Over Dutch Tech Campus (DTC)
De Dutch Tech Campus (gelegen in het Dutch Innovation Park) is een campus waar diverse nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek aan elkaar worden verbonden. Huidige en nieuwe huurders kunnen kennis delen en samenwerken. www.dutchtechcampus.nl

PERSBERICHT PINGPROPERTIES 18 MAART 2021