Overslaan en naar de inhoud gaan
De eerste stap helpt je verder

Geldzorgen door de coronacrisis? "De eerste stap helpt je verder!"

Extra aandacht voor mensen met geldzorgen door de coronacrisis. De campagne ‘De eerste stap helpt je verder’ van het ministerie van SZW focust op de groep die steeds meer in de geldproblemen komt naarmate de crisis voortduurt.

De Brede Schuldenaanpak beweegt mee met de actualiteit en realiteit van de coronacrisis. In 2019 startte de publiciteitscampagne ‘Kom uit je schuld’, die mensen met (beginnende) geldproblemen opriep niet te wachten en hulp te zoeken.

De coronacrisis zorgde dat de campagne zich in 2020 meer richtte naar zelfstandigen en werknemers en een nieuwe naam kreeg: ‘Kom jij eruit?’

Nu de crisis langer duurt en het einde nog niet in zicht is, komt er extra aandacht voor mensen met geldzorgen. De eerste deelcampagne van ‘De eerste stap helpt je verder’ richt zich op ondernemers, zzp’ers en flexwerkers. Uit cijfers van het Nibud blijkt dat zij al hard geraakt werden door de crisis, maar dat de problemen groter worden naarmate de crisis langer duurt.

Bekende ambassadeurs

‘De eerste stap helpt je verder’ is gestart op 16 februari. De reeds bekende ambassadeurs Jantiene, André en Rainier roepen je op om als eerste stap (anoniem) de test te doen op www.geldfit.nl. Daar krijg je in een paar minuten inzicht in je financiële situatie, kun je gratis advies krijgen en kom je snel te weten welke organisaties kunnen helpen.

Zit je ook met geldzorgen of schulden? Blijf er niet mee rondlopen!

In de gemeente Zoetermeer kun je bij geldzorgen terecht bij Team Schuldhulpverlening, telefoonnummer 14 079.

Of ga voor advies naar Geldfit.nl.

Op Geldfit.nl krijg je, aan de hand van een online test, snel inzicht in je financiële situatie en alle mogelijke ondersteuning. Dat kan een verwijzing zijn naar een website, een buddy, budgetcoach of schuldhulpverlening van de gemeente. Anoniem advies op maat is ook mogelijk, via telefoonnummer 0800-8115.

De eerste stap helpt je verder!