Overslaan en naar de inhoud gaan
geldboek voor ondernemers

Geldboek voor ondernemers

Hoe krijg en houd je als ondernemer je geldzaken op orde? In het Geldboek voor ondernemers vind je alle basisinformatie over geldzaken, financiering vinden, administratie en belastingen. Gebruik het als opstap en naslagwerk om grip te houden op je financiën. Dat maakt ondernemen een stuk overzichtelijker.

Wat vind je in het Geldboek?

In eenvoudige taal leggen we uit hoe de financiële kant van ondernemen in elkaar zit. Van bedrijfskosten en belastingen tot financiering vinden en je administratie opzetten.

Lees hoe je zakelijke begrotingen maakt en je ondernemersinkomen berekent. En kies de juiste zakelijke- en privéverzekeringen.

Financiën op een rij betekent ook plannen voor straks. Bij pensioen of arbeidsongeschiktheid. Ook geven we tips hoe je financiële problemen kunt voorkomen.

Voordelen van het Geldboek

  • eenvoudige uitleg over geldzaken en financiering
  • de belangrijkste begrotingen op een rij
  • zo zit het met ondernemen en btw
  • overzicht van financieringsvormen
  • alles over verzekeringen en pensioen

Geldboek magazine

Het Geldboek is ook beschikbaar als e-book. Ook hierin vind je praktische informatie over geldzaken. Daarnaast komen ondernemers aan het woord die hun ervaring delen in een video of interview. Bijvoorbeeld over hoe zij hun uurtarief bepalen of financiering van kortlopende uitgaven regelen.

Bekijk het Geldboek magazine

Partners

Het Geldboek bevat informatie van de volgende partners: KVK, Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting), Zuidweg&Partners, Verbond van Verzekeraars, Stichting Pensioenfederatie, Stichting BKR (Bureau Kredietregistratie).