Overslaan en naar de inhoud gaan
25 jonge ondernemers

Dit zijn de beste jonge ondernemers van 2021

MT/Sprout bewijst met de 25 onder de 25-lijst van meest veelbelovende ondernemers weer hoeveel jong ondernemerstalent Nederland heeft. Begin juli weten we wie zich de beste mag noemen!

Corona of niet: MT/Sprout blijft het grootste ondernemerstalent van Nederland scouten. De ondernemers tot 25 jaar die blaken van ambitie, klaar om de gevestigde orde te laten zien hoe je met jeugdig elan de zaken anders aanpakt. Het afgelopen jaar was voor veel ondernemers echt afzien (of lekker rustig) maar dat heeft er niet toe geleid dat we minder keuze hadden om de 25 onder de 25-lijst samen te stellen.

Corona zorgde voor rust…

Misschien biedt de coronacrisis sommige ondernemers net wat meer rust en tijd om hun plannen goed neer te zetten en misschien iets makkelijker goede mensen en partners aan zich te binden – in afwachting van het moment waarop alles post-corona helemaal los gaat. ‘We maken gewoon hele lange dagen waarin we het product bouwen’, zegt Yannick Perrenet (24) van Orchest, dat een open source programmeeromgeving voor datawetenschappers ontwikkelt. ‘Het overgrote deel van de software hebben m’n compagnon en ik in 2020 tijdens de crisis geprogrammeerd.’ O, en afgelopen zomer haalden ze ook funding op in Silicon Valley.

… of juist voor extra omzet

Van rust was totaal geen sprake bij Table du Sud, het meubelmerk waarmee Evert (24) en Teun Antonissen alweer 6 jaar groeien als een dolle. Ons interieur kreeg bijzondere aandacht tijdens de lockdowns, en dat hebben ze geweten in Heeze, waar elke houten tafel op bestelling wordt geproduceerd, in een state of the art fabriek. Als product misschien niet het meest hightech, maar de Brabantse broers hebben hun bedrijf wel zo schaalbaar opgezet, dat ze met een omzet van 11 miljoen en meer dan 90 medewerkers behoren tot de zwaargewichten uit de lijst.