Overslaan en naar de inhoud gaan
Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD)

Detailhandel krijgt eenmalige opslag: Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten gaat verplicht gesloten non-food detailhandelaars helpen met een extra subsidieopslag: de Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD). De ondernemers kunnen door de lockdown maatregel vanaf 15 december hun (kerst)voorraad niet verkopen en de kosten niet terugverdienen. Zij ontvangen daarom één keer een extra opslag van minstens 2,8% van hun omzetverlies, bovenop de TVL-subsidie voor oktober tot en met december 2020.

Voor wie?

Alleen non-food detailhandelaars die in aanmerking komen voor TVL Q4 2020, krijgen de opslag. Ze moeten in ieder geval op 15 maart 2020 in het Handelsregister staan ingeschreven met detailhandel als de hoofdactiviteit van hun bedrijf. Als ze TVL aanvragen, wordt de VGD-opslag er later automatisch aan toegevoegd. We passen de Adviestool en het aanvraagformulier zo snel mogelijk aan de nieuwe wijziging aan. Ondernemers hoeven hier niets extra voor te doen.

Hoogte van de subsidie

Met de VGD kunnen detailhandelaars maximaal € 20.160 extra subsidie krijgen. Het maximumbedrag van de TVL is € 90.000. Een verplicht gesloten non-food detailhandel kan dus totaal maximaal € 110.160 ontvangen. Zij betalen hier geen belasting over.