Overslaan en naar de inhoud gaan
digitale transformatie

De 4 grootste misvattingen rondom digitale transformatie

[bron: MT/Sprout - House of Performance]

Nieuwe, datagedreven verdienmodellen. Een kortere time to market. Efficiëntere bedrijfsprocessen. Een betere klantervaring, met meer mogelijkheden voor interactie en personalisatie. Op het snijvlak van big data en innovatieve technologieën als AI, Robotic Process Automation (RPA) en cloud computing ontstaan tal van mogelijkheden voor digitale transformatie.

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen ervoor om zichzelf opnieuw uit te vinden als digital enterprise en op die manier meer waarde te creëren voor hun klanten.

Potentie blijft vaak onbenut

Kansen liggen er kortom volop. Tegelijkertijd leven er rondom digitale transformatie nog behoorlijk wat misvattingen, merkt Heiko van Eldijk, partner en consultant bij House of Performance. ‘Die misvattingen kunnen ertoe leiden dat je de potentie van digitale transformatie niet ten volle benut. En dat je investeringen onder de streep niet opleveren wat je ervan gehoopt had.’

Wat zijn volgens Van Eldijk de 4 grootste misvattingen rondom digitale transformatie? En: hoe kun je de belangrijkste valkuilen vermijden?