Overslaan en naar de inhoud gaan
hulp bij financiering

Financiering aanvragen? Schakel hulp in

Hulp vergroot je kansen op financiering. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing is een ’ja’ op je financieringsaanvraag binnen handbereik. Wie helpt jou op weg als je wilt investeren in je bedrijf?

Ongeveer 50% van de mkb-bedrijven gaat voor advies over financiering naar hun accountant blijkt uit de CBS Financieringsmonitor 2020. De accountant kent het bedrijf al en is daarom een logische adviespartner. Je kunt ook een andere adviespartner inschakelen voor hulp. Een adviseur kan het verschil maken tussen afwijzing of goedkeuring.

Hulp loont

Hulp van een adviseur loont, vertelt Jessica Hogerhuis. Zij is eigenaar van horecabedrijf Rotown en nam voor een lening van de bank een adviseur in de arm. “Zelf lukte het me niet. De adviseur sprak blijkbaar beter de taal van bankiers en heeft het wel voor elkaar gekregen.” Fons Huijgens van Stichting MKB Financiering vult aan: “Een financieringsadviseur is een eerste filter voor een financier. Als een financieringsaanvraag minder kansrijk is, dan wordt deze niet zonder meer ingediend. Eerst wordt beoordeeld of financiering verantwoord is en vervolgens welke bij welke geldverstrekker de kans van slagen het grootst is.  Met de hulp van een adviseur is de voorbereiding over het algemeen beter. De adviseur weet precies bij welke financier hij moet zijn en waar die financier op let.”

Een adviseur zoeken

Een financieel adviseur of een coach vind je bijvoorbeeld via de organisaties in onderstaand artikel van de Kamer van Koophandel.: