Overslaan en naar de inhoud gaan
crisis

Wie helpt mijn bedrijf in crisistijd?

Geldzorgen? Wanneer jouw bedrijf door een dal gaat, kun je best een klankbord gebruiken. Een expert die met je meekijkt en meedenkt over de toekomst. Een objectieve, frisse blik zonder eigen belang en nieuwe inzichten. Er zijn organisaties die jouw bedrijf helpen en met je meekijken naar de mogelijkheden.

Het KVK Adviesteam

Het KVK-adviesteam staat klaar voor ondernemers in zwaar weer. Onze adviseurs bieden een luisterend oor en geven advies op maat. Vertel hoe jouw situatie eruitziet en de adviseurs van het KVK Adviesteam denken proactief met je mee. We zoeken naar oplossingen en verwijzen naar andere organisaties die je verder helpen.

Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal

Ondernemen is doorzetten, aanpassen en keuzes maken. Het Regionaal Mobiliteitsteam staat voor je klaar met kosteloze ondersteuning. We brengen samen jouw situatie in kaart, sparren over mogelijkheden en maken met jou een plan van aanpak.

Denk bijvoorbeeld aan coaching of een cursus om jouw bedrijf weer op de rails te krijgen. Ook een match met een werkgever is een optie, voor meer financiële zekerheid op korte termijn. En soms is stoppen met je bedrijf en kiezen voor een vaste baan de beste oplossing.

Neem contact op met Michelle de la Fuente via m.delafuente@debinnenbaan.nl. Voor ondernemers en zelfstandigen in de regio Zoetermeer is het mogelijk een afspraak te plannen in Ter Zake Het Ondernemershuis aan de Markt 3 in Zoetermeer.

Ondernemersklankbord

Ondernemersklankbord helpt je in welke fase je bedrijf ook zit. De experts begeleiden mkb’ers van start tot bedrijfsopvolging. Daarvoor bieden ze trajecten van 6 maanden. Je krijgt een adviseur uit de regio. Dit zijn vaak oud-ondernemers en specialisten die hun kennis en ervaring inzetten om jou te helpen. Tijdens de coronacrisis zijn de diensten van Ondernemersklankbord gratis.

Voor ondernemers en zelfstandigen in de regio Zoetermeer is het mogelijk een afspraak te plannen in Ter Zake Het Ondernemershuis aan de Markt 3 in Zoetermeer.

Qredits CrisisCoach

De coaches van Qredits CrisisCoach denken met je mee over zaken waar je in je bedrijf tegenaan loopt. Zij geven onafhankelijke advies over jouw situatie. De coaches zijn op werkdagen gratis te bereiken.

MKBDoorgaan

Samen met meer dan 160 gespecialiseerde partijen staat MKBDoorgaanklaar om vragen waar jij mee zit te beantwoorden. Vul de vragenlijst in en krijg een overzicht van de partijen die jou het beste helpen. Weet je zelf al welke partij je zoekt, dan kun je via de website direct contact opnemen. Een eerste gesprek met MKBDoorgaan is gratis.

155 Help een bedrijf

155-Help-een-bedrijf helpt je online met verschillende problemen rond je onderneming. Teruglopende omzet, oplopende schulden of klanten die niet betalen. Het eerste gesprek is gratis. Veel gemeenten bieden aan ondernemers gratis de begeleiding van 155 Help een bedrijf.

Over Rood

Bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden of bedrijfsbeëindiging kun je terecht bij Over Rood. Met informatie en een coach helpen ze je verder. De coach biedt inzicht en overzicht en denkt mee over de oplossingen die de situatie verbeteren. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie voor ondernemers door ondernemers. Het eerste gesprek is gratis. Daarna kost lidmaatschap 20 euro per maand.

DNZO

De Nederlandse Zaak voor Ondernemers (DNZO) helpt je onderneming uit zwaar weer en biedt ondersteuning bij bedrijfsproblemen. Ook is er een begeleidingstraject mogelijk. Zo word je een half jaar begeleid bij financiële of