Overslaan en naar de inhoud gaan
groenlening

Groenlening

De Nederlandse overheid stimuleert duurzame investeringen zodat we samen de doelstelling halen om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Voor ondernemers is daarom de groenlening geïntroduceerd, een aantrekkelijke financiering die jouw duurzame investering mogelijk maakt.

Kom jij in aanmerking voor een groenlening? Financieringsgilde zoekt het voor je uit.

Hoe kom ik in aanmerking voor een groenlening?

Om in aanmerking te komen voor een groenlening moet je voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beoordeelt jouw plan op basis van de Regeling groenprojecten.

Komt jouw plan overeen met de voorwaarden in deze regeling? Dan krijg je een zogenaamde groenverklaring waarmee je een groenlening kunt aanvragen.

Wat zijn de kosten voor een groenlening?

Als je overweegt een groenlening af te sluiten, wil je natuurlijk weten wat daarvoor de kosten zijn. Die komen nagenoeg overeen met het afsluiten van een andere lening. 
Bovendien profiteer je bij de groenlening van een zogenaamde groenkorting; dat is de korting op de rente die je ontvangt omdat jouw plan bijdraagt aan de doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Hieronder de voordelen van de groenlening op een rij:

  • Je krijgt een gunstiger rentetarief
  • Korting voor duurzame projecten en innovaties
  • Een looptijd tot 10 jaar

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de kosten van een groenlening? Financieringsgilde geeft je onafhankelijk advies over jouw mogelijkheden met een groenlening. Neem dan contact op met een adviseur bij jou in de buurt.