Overslaan en naar de inhoud gaan
financiele regelingen

Uitbreiding coronasteun voor ondernemers

Als gevolg van de coronamaatregelen van 12 november en 26 november breidt het kabinet de coronasteun uit. De loonsubsidie NOW komt terug en de Tegemoetkoming Vaste Lasten wordt verhoogd.

Om het aantal contacten tot een minimum te beperken en daarmee de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, worden de coronamaatregelen verder aangescherpt. Het kabinet ziet dat dit grote gevolgen heeft voor ondernemers en werkenden en breidt daarom het steunpakket fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Met deze uitbreiding is bijna 2,2 miljard euro gemoeid. Deze uitbreiding van het steunpakket komt bovenop de coronasteun die het kabinet op 16 november 2021 aankondigde.

Vanaf begin december kan een aanvraag worden gedaan voor TVL. Er komt ook aanvullende steun voor evenementen die door het aangekondigde verbod niet door kunnen gaan, landbouw-, culturele- en sportsector. Informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Waar kunnen ondernemers terecht met vragen?

De meest actuele informatie over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden vinden op Rijksoverheid.nl/steunpakket. Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117.

Informatie en aanvragen regelingen.

 

Heeft u vragen aan de gemeente Zoetrermeer? Bel dan 14079 (optie 3).