Overslaan en naar de inhoud gaan
zwaar weer ecosysteem

Eco-systeem zwaar weer

Als je met je bedrijf in zwaar weer zit, maak je een moeilijke periode door. Gevoelens van falen en gezichtsverlies overheersen. Maar juist nu is het zaak dat je actie onderneemt. Want elke dag stapelen de schulden zich verder op en wordt aanpakken steeds moeilijker. Met wie krijg je te maken en waar vind je hulp?

Zodra je in zwaar weer raakt, krijg je te maken met je crediteuren en financiers, eventuele aandeelhouders en personeel. Jouw adviseurs kunnen je bijstaan met informatie en advies. Gebruik ook andere organisaties die gespecialiseerd zijn in begeleiden van ondernemers via een begeleidings- of coachingstraject. Tenslotte zijn er financiële en juridische specialisten die jou kunnen helpen.

Overzicht

In het Eco-systeem zwaar weer staan al deze partijen in een overzicht bij elkaar, per cluster en onderwerp. Inclusief hulpinstanties.

Open het eco-systeem

Attentie: Download het Eco-systeem zwaar weer na het openen op je eigen pc. Dan werken alle functionaliteiten optimaal.

Wat vind je in het Eco-systeem zwaar weer?

Het eco-systeem bestaat uit de onderdelen:

4 clusters

A. Vroegsignalering

B. Toekomstperspectief

C. Opleiding en training

D. Onderzoek

6 onderwerpen

1. voorlichting en advies

2. ondersteuning en verdiepend advies

3. crediteuren

4. financiering

5. personeel

6. juridische en financiële zaken

Partners

Het Eco-systeem zwaar weer (*) is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Deze partners leverden hun bijdrage: Stichting Ondernemersklankbord, Stichting MKB Financiering, Stichting 155 Help een bedrijf, IMK, Nederlandse Vereniging van Gecertificeerde Incasso-ondernemingen, Hermes Advisory en MKB Kredietcoach.

(*) De infographic Eco–systeem zwaar weer is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en afgestemd met alle organisaties die erin vermeld staan. De infographic blijft in ontwikkeling. Mist er informatie of een organisatie? Reageer via: zwaarweer.stoppen@kvk.nl