Overslaan en naar de inhoud gaan
mkb deal

Digitaliseringsvoucher MKB Zoetermeer voor retail en horeca

Met ingang van 1 oktober 2021 kan het midden- & kleinbedrijf (MKB) in Zoetermeer gebruik maken van een financiële regeling die verdere en betere digitalisering van de onderneming stimuleert.

Door middel van een digitaliseringsvoucher kan maximaal 50 procent van de kosten worden vergoed, met een minimumbedrag van € 1.000 en een maximumbedrag van € 2.500 per onderneming. De voucher wordt beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 voor de duur van een jaar.

"Voor veel retail- en horecaondernemers die getroffen zijn door de crisis is er weer vooruitzicht op groei. Als motor van de economie verdienen zij daarbij zoveel mogelijk steun. Zoetermeer diende daartoe samen met de gemeenten Den Haag, Capelle aan den IJssel en Schiedam een aanvraag in voor een zogenoemde mkb-deal bij de provincie Zuid-Holland.

Na anderhalf jaar online ondernemerschap is het belang van digitalisering evident. Deze regeling helpt onze ondernemers daarbij en draagt zo bij aan een weerbare, veerkrachtige en toekomstbestendige lokale en regionale economie".

- Jan Iedema, wethouder economie gemeente Zoetermeer

Aanvragen door ondernemers

De regeling is bedoeld voor de kleinere ondernemers met een winkel, horecabedrijf of voor ondernemers werkzaam in de persoonlijke dienstverlening, dus voor ondernemingen met minimaal één en maximaal 49 werknemers. De voucher kan door een ondernemer worden ingezet voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de online veiligheid.

De subsidieregeling is geopend met ingang van 1 oktober 2021. Aanvragen kunnen worden ingediend t/m 31 maart 2022.

MKB-Deals

De provincie Zuid-Holland heeft samen met 26 gemeenten en meer dan 20 ondernemers-verenigingen zes mkb-deals gesloten. Met de toekenning van in totaal 1 miljoen euro subsidie worden projecten gestart om Zuid-Hollandse mkb'ers te ondersteunen bij concrete vraagstukken. De provincie maakte onlangs bekend dat zij de digitaliseringsvoucher ondersteunt met een financiering. Ook de MRDH levert een bijdrage aan de uitvoeringskosten van deze mkb-deal.