Overslaan en naar de inhoud gaan
challengers

Aanmelding sluit 10 okt | Hoort jouw bedrijf als uitdager in de Challenger50 van 2023?

Bron: MT/Sprout, 21 augustus 2023.

Welke ondernemers zijn de grootste uitdagers van de gevestigde orde? MT/Sprout is weer op zoek naar challengers voor zijn jaarlijkse Challenger50, de lijst met meest uitdagende bedrijven van Nederland.

MT/Sprout publiceert komende november weer de Challenger50, de lijst met de meest uitdagende bedrijven van Nederland. Het zijn ondernemers die gedreven zijn om hun markt te vernieuwen, de wereld met hun impact beter willen maken en hun klanten beter willen bedienen dan ze gewend zijn.

Die impact kan duurzaam of sociaal zijn, maar je kunt de gevestigde orde ook gek maken door dingen simpelweg beter, slimmer, goedkoper of sneller aan te pakken. Met een innovatief businessmodel, dienst of product dat een bres slaat in het marktaandeel van de grote spelers. Want ja: we zien het liefst dat die een tikje nerveus worden van onze nieuwe helden.

Bewezen impact

Maar eerst: hoe kom je op de lijst die de redactie van MT/Sprout en zijn netwerk samenstellen?

We zien graag challengers die al bewezen impact hebben op hun markt. Geen prille startups, maar ondernemers met omzet en zichtbaarheid. De redactie en het netwerk van MT/Sprout zijn continu op zoek naar succesvolle jonge bedrijven, maar ondernemers kunnen zichzelf ook opgeven voor de Challenger5o. De criteria waaraan een challenger in elk geval moet voldoen om zich te kwalificeren voor de Challenger50 van 2023:

  • Een leeftijd van ten minste 3 volledige (boek)jaren
    Plus één van de volgende criteria:
  • een omzet in 2022 van minimaal 600.000 euro óf
  • een omvang van ten minste 20 fte óf
  • funding van ten minste 500.000 euro aan extern kapitaal.