Overslaan en naar de inhoud gaan
International Market Entry Coaching

14 januari - IMEC geeft ondernemers een vliegende start op de internationale markt

Ben jij die ambitieuze ondernemer die droomt van succes in het buitenland? The Hague Business Agency en InnovationQuarter bieden mkb’ers uit de Haagse regio een business bootcamp voor een vliegende start op de internationale markt: IMEC (International Market Entry Coaching).

Geef jouw business een boost en start met ondernemen in Duitsland, Het Verenigd Koninkrijk, Denemarken of België. Inschrijven voor het traject van 2022 kan tot 1 februari. Heb je vragen over IMEC? Neem contact op met Elisa of kom dan naar de infosessie op 14 januari.

IMEC: 9 maanden international business bootcamp

Als jouw mkb-onderneming uit de Haagse regio klaar is voor een serieuze stap over de grens, dan helpen wij je graag met het slagen ervan.

Het IMEC-traject stoomt je in negen maanden klaar voor zakelijk succes in een ander land. Je volgt gezamenlijke workshops en krijgt persoonlijke begeleiding van experts: deskundigen van The Hague Business Agency, InnovationQuarter én de kennispartners van het land waar jij heen wilt.

Persoonlijke ondersteuning

We doen er alles aan om jouw activiteiten over de grens te laten slagen. Daarom staan onze experts klaar met persoonlijk advies om je te begeleiden in iedere stap van het proces. Regelgeving, marktonderzoek, financiering en verzekering: alles komt aan bod. Ook introduceren wij je bij relevante netwerken. En ben je op zoek naar zakelijke partners zoals een reseller, distributeur of joint- venture? Verwacht dan dat we ons netwerk inzetten om jou hierbij te helpen. Ben je van de partij?

Duitsland, Groot-Brittannië, België of Denemarken?

Waar vind jij straks de afzetmarkt voor jouw Haagse merk? We begeleiden al enkele jaren met veel succes ondernemers naar Duitsland en Groot-Brittannië. In 2022 voegen we daar ook België of Denemarken aan toe. Welke van die twee het wordt, hangt af van het aantal aanmeldingen. Ieder land heeft z’n specifieke kansen.

Het IMEC-programma

In negen maanden tijd biedt het IMEC-programma je informatie en begeleiding op een aantal belangrijke onderdelen:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Gezamenlijke workshops
  • Extra voordelen:
  • Eigen landstrategie uitwerken met expertse
  • Marktanalyse
  • Marketingstrategie
  • Juridisch en fiscaal advies
  • Contacten met handelsvertegenwoordigers en importeurs
  • Contacten met marketing- en PR-bureaus

Wat verwachten we van jou?

Wij investeren graag in jou om te zorgen dat jouw onderneming slaagt in het buitenland. Wel vragen we daar iets voor terug.  Deelname aan IMEC is gratis, maar het kost tijd. Je bent ongeveer twee tot drie dagdelen per maand kwijt aan de verschillende programmaonderdelen. Daarnaast gaan we ervan uit dat je aanwezig bent bij de collectieve onderdelen. Om andere Haagse ondernemers te inspireren, vragen we je om je ervaringen te delen via interviews of korte presentaties te delen.

Aanmelden IMEC 2022 kan tot 1 februari 2022